Dijkmansport Judokamp weer groot succes!

Judokamp vrijheid blijheid…

Afgelopen weekend werden de bossen van het Drentse Ellertshaar in bezit genomen door een klein legertje judoka’s. Na een afwezigheid van 3 jaar was de Klonie dit jaar weer onze uitvalsbasis.
Het jaarlijkse judokamp kende dit jaar zijn 23ste (!) editie. Ruim 140 judoka’s hebben onder leiding van 30 begeleiders een super fijn weekend gehad.

Vrijdag:

Vrijdagmiddag begon de voorbereiding. Alle begeleiders waren druk in de weer met het klaarzetten van de nodige materialen. De supermarkten werden geplunderd om iedereen van het gehele kamp te voorzien van de noodzakelijke energie.

Na een duidelijke uitleg van kampdirecteur Bas Helwerda gingen alle begeleiders in de stromende regen (ja bikkels hoor) op verkenning in de bossen. Na een paar uur dwalen werd de boerderij weer teruggevonden en plofte iedereen neer op de banken.
De eigenaren van de kampeerboerderij hebben het perfect voor elkaar. Mooie zalen met degelijk meubilair en goede slaapzalen zorgen voor een super locatie.

Zaterdagochtend:
Na een korte nacht kwamen de kinderen zaterdag mooi op tijd aangereden en werden ze in de motregen welkom geheten door alle begeleiders. Met het zoeken naar een slaapplek, naast natuurlijk vriendje(s)en/of vriendinnetje(s), was de eerste pret al ingezet.

Met enige moeite zwaaiden we de laatste ouders uit met daarbij de twijfel of nu de kinderen moeite hadden om te blijven, of de ouders om te gaan…..
De kinderen waren het terrein reeds aan het verkennen en het duurde niet lang voordat de eersten met kleren en al op een, naar eigen zeggen, onverklaarbare manier in het water terecht kwamen.

Na een lunch met heel veel knakworsten en soep werd het programma voortgezet in kleine groepjes en werden er in totaal 9 spelletjes gespeeld op het veld en in het bos.

Moe maar voldaan werd er rond zes uur begonnen aan het avondeten. Dit jaar geen zetmeel-burgers maar verse worst en burgers. Pannen vol met puree en groente aangevuld met appelmoes werden verorberd. Voor het toetje was in sommige gevallen geen tijd, want het avontuur lonkte alweer! Vrijheid, dat was over het algeheel het gevoel dat heerste bij de kinderen. Spelen met ballen, stoepkrijt, dansen op de muziek, klimmen in de bomen, ravotten op het vlot en soms even in je uppie zitten en al het vertier vanuit het gras aanschouwen. Natuurlijk was er een groep druk bezig met het verzamelen van brandbare materialen, want een kamp zonder kampvuur is ondenkbaar.

Echter met de regen die was gevallen was het ontsteken van het kampvuur een ware uitdaging. Gelukkig bood een jerrycan met inhoud de verlossing en kon er toch nog een aardig fikkie worden gestookt.

Na het kampvuur werd de groep bijeengeroepen. De jongste kinderen gingen op hun bedje (we hebben helaas niet iedereen kunnen controleren op hun tandenpoets skills) en de oudere groep ging naar het bos voor een spel.

Wespen
Het dierengeluiden-spel werd echter bruut verstoord door de vaste bewoners van het bos. Een enorme zwerm wespen staken wellustig om zich heen en wist het legertje judoka’s uit hun territorium te jagen. Terug bij de boerderij was het tijd om te slapen. Eerst even ouwehoeren, daarna het kat en muisspel met de begeleiders en toen de vermoeidheid de overhand nam, lag iedereen rond middernacht heerlijk te slapen. En ik kan jullie verzekeren dat de symfonie van snurkende, en in hun dromen kletsende kinderen, er een is die klinkt als muziek in de oren.

Zondag, 6 uur was het…
De kinderen waren alweer op tijd wakker. En zoals bij een kudde schapen was het ook hier zo: eerst waren het er een paar, maar na een half uurtje stonden alle 140 kinderen naast hun bedje en was het de taak van de begeleiders om deze hongerige kindermondjes te voeden met een stevig ontbijt van brood en natuurlijk een lekker gebakken eitje.

Na het ontbijt was het inpakken en op naar de zwemplas, waar er weer diverse spelletjes werden gedaan.
Op de boerderij werd de eindsprint ingezet. De keukenbrigade kwam weer in actie en ging aan de bak! Emmers vol met pannenkoekenmix werden gefabriceerd en het bakfestijn kon beginnen. De radio vol open en let’s go! Ik heb nog nooit een keuken meegemaakt die zo onder de pannenkoekenmix heeft gezeten als deze!
Herhaaldelijk werden er herinneringen opgehaald uit voorgaande judokampen, waar de keukenprinsessen van weleer, mijn moeder en een tante van me, altijd zonder zichtbare moeite de complete keukendienst op zich namen. Prachtig die herinneringen aan judokampen van het verleden, want Dijkmansport heeft reeds 23 kampen georganiseerd met in ieder kamp hoogtepunten en mega hoogtepunten!

Na het bakken ging de enorme stapel pannenkoeken mee naar de zwemplas, waar de hongerige kinderen de lunch verslonden alsof ze al weken op een streng dieet hadden gestaan.
Tientallen liters melk, bussen met poedersuiker, flessen stroop, stapels komkommers en honderden stroopwafels… het was weg voor we er erg in hadden.

Om half drie werd de mars richting de boerderij ingezet, waar de kinderen rond 16 uur weer werden opgehaald door hun ouders.  Na een grondige schoonmaak verlieten ook de begeleiders rond 18.00 uur de boerderij en bij het wegrijden keken we nog een keer om en dachten eensgezind terug aan een super gezellig en leuk kamp! Bij thuiskomst is direct de aanvraag voor het volgend seizoen gedaan en onder voorbehoud hebben we het kamp van 2018 vastgesteld op 7 & 8 juli.

Foto's

Voor een uitgebreide fotoreportage verwijs ik je door naar ons "Judokamp 2017" fotoalbum op de Dijkmansport-Facebook pagina >>>

 

Op naar volgend jaar!


Martijn Dijkman

 


"Dijkmansport voor een leven lang sporten"

 

Nieuws

Naar het laatste nieuws »

Activiteiten

Er zitten geen evenementen in deze categorie

Voor een leven lang sporten
050 311 38 51

Judocentrum Dijkmansport

Melisseweg 83
9731 BM Groningen
050 3113851
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op:

YouTube